Background

Игри на среќа


Лото е игра на среќа што се игра со цртање случајно избрани броеви од одредена серија. Целта на играчите е да се осигураат дека нивните претходно избрани или случајно доделени броеви се совпаѓаат со броевите избрани за време на извлекувањето. Постојат различни категории на награди во зависност од бројот на соодветните броеви, а џекпотот обично се добива ако сите броеви се погодат правилно.

Изразот „Лото можност“ генерално се користи во две сетила:

    <тоа>

    Џекпот: Игрите со лото може да понудат џекпот што ќе го промени животот. За многумина ова се гледа како можност „еднаш во животот“. Особено кога има кумулативни џекпот, овие суми може да достигнат милиони, а понекогаш дури и милијарди единици пари.

    <тоа>

    Ниска веројатност: Фразата „можност за лото“ исто така се користи за да се изрази дека некој настан или веројатност е многу ниска. На пример, изјава како „Шансите овој проект да биде успешен се како избор на лотарија“ покажува дека проектот има многу мали шанси да биде успешен.

Иако лото игрите нудат многу атрактивни џекпот, веројатноста за добивка е обично доста мала. Поради оваа причина, се препорачува парите потрошени на лото игрите да се сметаат за трошоци за забава и да се играат без да се надмине буџетот.

Prev Next